Sunday, June 7, 2015

Vegan Sushi - Reishunger

Hey everyone,

After a long blogging break I'm back with Vegan Sushi! I made this Sushi as a part of Reishungers #vegweeks. I'm so glad I got to be a part of this Campaign and got sent the Sushi Box from them. I have got to say the service was absolutely amazing and Julia and Fabian were so patient and flexible with my busy school schedule. Thanks to you guys! Below there are (beware many! :P) pictures, as well as the recipe for my Sushi. Thanks again to the Reishunger Team for making this possible! :)

Ingredients
1x Reishunger Sushi Box - https://www.reishunger.de/produkt/714/sushi-equipment-box
600g sushi rice
8-10 Nori sheets
2 tablespoons of rice vinegar
Bamboo mat
Soya sauce (for serving, optional)
Wasabi (optional, very spicy!)
2 tablespoons of fine cane sugar
1 tablespoon of salt
Vegetables of your choice (I used raw cucumber, carrot, avocado and taken)
Water for cooking
Sharp knife for cutting

Instructions
1. First, cook the sushi rice according to instructions on the packaging. Then add the rice vinegar, sugar and salt (optional) into the cooked rice and mix thoroughly.
2. Wash the vegetables or prepare them, and cut them into long shaped pieces.
3. Place a sheet of nori with the smooth surface first onto the bamboo mat.
4. Spread a handful of sushi rice on the nori sheet and leave 4-5cm after the beginning (facing you) for the vegetables.
5. Put the chosen vegetables on the left out section.
6. With the bamboo mat (or without) wrap up the content and if necessary connect it with cold water.
7. Finally, cut the long roll into small round pieces (1-2cm). For cutting use a sharp knife and not press, otherwise the role will get crushed and taste soggy.
8. Now enjoy your sushi with chopsticks and if you like with wasabi and soy sauce as well.

xoxo Ansy

Hallo meine Lieben,

Nach einer langen Pause vom Bloggen bin ich zurück mit Veganem Sushi! Ich habe das Sushi gemacht als Teil der #vegweeks die von Reishunger organisiert wurden. Ich bin so froh, ein Teil dieser Kampagne zu sein, und habe auch die Sushi Box von ihnen zugeschickt bekommen. Ich muss ehrlich sagen, der Service war wirklich Spitze und Julia und Fabian waren super geduldig und flexibel mit meinem vollgepacktem Schulzeitplan. Danke euch! Unten werden jetzt (Vorsicht ganz viele! :P) Bilder, sowie auch mein Sushi Rezept stehen. Danke nochmals an das ganze Reishunger Team die das möglich gemacht haben! :)

Zutaten
1x Reishunger Sushi Box - https://www.reishunger.de/produkt/714/sushi-equipment-box
600g Sushi Reis
8-10 Nori Blätter
2 EL Reisessig
Bambusmatte
Soya Sauce (zum servieren, freiwillig)
Wasabi (freiwilling, sehr scharf!)
2 EL feinen Rohrzucker
1 EL Salz
Gemüse nach Wahl (ich habe Gurke, Karotte, und Avocado genommen)
Wasser zum Kochen
Scharfes Messer zum Schneiden

Anweisungen
1. Zuerst den Sushi-Reis nach Anweisung von der Packung kochen. Dann den Reisessig, Zucker und Salz (freiwillig) reinmischen.
2. Wäscht das Gemüse oder bereitet es vor un schneidet es in längliche Stücke.
3. Legt ein Nori-Blatt mit der glatten Oberfläche auf die Bambusmatte.
4. Eine Handvoll Sushi-Reis auf das Blatt verteilen und 4-5cm nach dem Anfang ein Platz für die Gemüse-Streifen lassen.
5. Auf die ausgelassene Fläche das ausgesuchte Gemüse drauf legen.
6. Mit der Bambusmatte (oder ohne) den Inhalt zusammenrollen und falls nötig mit kaltem Wasser verkleben.
7. Zum Schluss die lange Rolle in kleine runden Teile scheiden (1-2cm). Zum Schneiden ein scharfes Messer benutzen und nicht drücken, sonst wird die Rolle zerquetscht.
8. Nun geniesst euer Sushi mit Stäbchen und wenn ihr möchtet Wasabi und Soya Sauce.

xoxo Ansy

















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